Експерименталният лекарствен коктейл с комбинация от моноклонални антитела на компанията AstraZeneca,

...
Експерименталният лекарствен коктейл с комбинация от моноклонални антитела на компанията AstraZeneca,
Коментари Харесай

Коктейл с антитела на AstraZeneca намалява тежко заболяване или смърт при нехоспитализирани пациенти с COVID-19

Експерименталният лекарствен коктейл с композиция от моноклонални антитела на компанията AstraZeneca, наречен AZD 7442,  съумява да понижи тежко заболяване или гибел при нехоспитализирани пациенти с COVID-19, предава БНР. Това показват резултати в изследване на късен стадий, заяви в понеделник английският производител на медикаменти, представен от Ройтерс.

Лекарството намалява риска от развиване на тежък COVID-19 или гибел с 50% при пациенти, които са имали признаци в продължение на седем дни или по-малко, като по този метод препаратът дава отговор на главната цел на изпитването.

" Ранната интервенция с нашия коктейл от антитела може да докара до доста понижаване на прогресирането на тежко заболяване, с продължителна отбрана за повече от шест месеца “, уточни Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент на научноизследователска и развойна активност в региона на биофармацевтиците в AstraZeneca.

Компанията ще разиска данните със здравните управляващи, прибавиха от AstraZeneca, само че без да дават по-конкретни разяснения.

AstraZeneca също по този начин създава лекарствен коктейл като терапия за отбрана на хора, които нямат задоволително мощен имунен отговор към имунизациите против COVID-19.

През предходната седмица компанията изиска незабавно утвърждение от регулаторните органи на Съединени американски щати за потреблението на това превантивно лекарство против ковид.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР